DESCRIERE PRODUS

STABILITATEA

Când folosești o pușcă sau un sniper din poziția culcat, stabilitatea pe care o oferă Bipodul B1.DMI este esențială. Daca ținta nu se mișca, folosind Bipodul B1.DMI vei fi sigur ca vei lovi ținta. Stabilitatea reprezintă secretul unei trageri de success.

Stabilitatea Bipodului B1.DMI îți ofera încrederea de care trebuie sa te bucuri atunci cand efectuezi o tragere în condiții dificile. Bipodul B1.DMI nu trebuie să suporte doar greutatea puștii, dar trebuie să se ocupe și de recul. Bipodul B1.DMI este realizat din aluminiu finisat prin anodizare rezultând o componentă militară cu rezistență mare la coroziune. Prețul de vanzare a acestui echipament este ceva mai mare, dar avantajele oferite sunt net superioare echipamentelor asemănătoare.

Deoarece Bipodul B1.DMI este fabricat din aluminiu de aviație (Al 6061), trebuie acceptat faptul că Bipodul B1.DMI va fi puțin mai greu (715 gr.). Pușca în sine este o armă destinată să tragă de pe un bipod, iar faptul că Bipodul B1.DMI este mai greu și mai robust, este un avantaj în plus.

Pistoalele de calibre 338, .50, 7,62, 12,7 sunt proiectate pentru trage dintr-o poziție de repaus, tragerile la distanță cu arma nesprijinită sunt mai puțin frecvente, ajungem la concluzia ca un bipod ușor nu este neapărat necesar. În acest caz, este nevoie de un bipod mai rezistent și prin urmare mai greu, datorită creșterii în greutate a puștii și a reculului acesteia.

MOD DE ATAȘARE

Bipodul B1.DMI se va atașa de arma prin intermediul șinelor Picatinny(există adaptoare).

PICIOARE CU REGLARE INDEPENDENTĂ

Bipodului B1.DMI i se pot regla picioarele independent unul față de celălalt ceeace este un avantaj serioas atunci când se trage de pe suparafețe denivelate.

Pe suprafețe de teren denivelate, picioarele de reglare independente permit trăgătorului să compenseze diferențele de nivel ale trenului. Acesta este un lucru indispensabil pentru trăgătorii și vânătorii tactici. Cu picioare reglabile independent, Bipodul B1.DMI poate fi utilizat pe aproape orice teren pentru a stabiliza arma și se poate configura aproape oriunde.

ÎNĂLȚIMEA ȘI LUNGIMEA PICIOARELOR

Cu cât poți fi mai jos, cu atât poți fi mai bun, dar a fi mai jos nu este întotdeauna posibil. Trăgătorii care folosesc puști sportive moderne, cu încărcătore standard cu 30 de cartușe, vor trebui să-și sprijine arma în poziția superioară. Încarcatoarele lungi creează necesitatea unui bipod mai ridicat, astfel încât încărcătorul sa nu se sprijine pe pământ, trăgătorul putând sa-și reâncarce pușca.

Trăgătorii purtând echipament de protecție trebui să fie, de asemenea, preocupați de înălțimea bipodului. Echipamentul de protecție ridică trăgătorul de pe sol și pentru a trage confortabil, utilizatorul are nevoie de un bipod mai înalt. Vânătorii și trăgătorii în aer liber care trag din zăpadă au nevoie de un bipod mai înalt pentru a compensa înălțimea zăpezii în timp ce trag. La fel s-ar putea spune și pentru cei care trag din zone ierboase. Tragătorul trebuie să stea deasupra ierbii, astfel încât să fie nevoie de un bipod mai înalt.

DIMENSIUNILE Bipodului B1.DMI (în mm / inci)

Arma montata superior, minim 152 mm / 6 inch, max 228 mm / 9 inch. Avantaj: vedere superioară, stabilitate, reducerea mișcării, încarcătoare mari. Aceste opțiuni sunt cele mai potrivite pentru tragerile de pe suprafețe dure.

Arma montata inferior, minim 127 mm / 5 inch, max 178 mm / 7 inch. Avantaj: moment de rasturnare mai mic, stabilitate crescută, ușor de ascuns.

PICIOARE PLIABILE

Picioarele pliabile sunt foarte utile atunci când utilizatorul trebuie să se deplaseze dintr-un loc în alt loc nefiind necesară demontarea Bipodului B1.DMI de pe armă.

Bipodul B1.DMI poate fi pliat față de longitudinala armei cu un unghi de 90º, în fața sau spatele armei fata de longitudinala armei cu un unghi de 45º sau în lungul armei înspre fața sau spatele acesteia.